Bu Blogda Ara

6 Nisan 2008 Pazar

Adana Kafkas Kültür Derneği 7. Geleneksel Resim-Heykel-Seramik Sergisi

Tanım ve Amaç: Adana Kafkas Kültür Derneği, "21 Mayıs Anma Programı" kapsamında 2002 yılından itibaren yürüttüğü geleneksel resim-heykel sergileri ile güncel ve geleneksel konularda duyarlılık yaratmaya çalışmaktadır. Etkinliğimiz, Kafkas kültür ve sanatının kamuoyunca fark edilen değerlerini geliştirerek ulusal ve uluslararası topluluklara tanıtmak, Kafkas kültürü ve sanatının çağdaş anlamda gelişmesine, sanat'ı ve sanatçıyı destekleyerek, çok kültürlü yaşam'a katkı sağlamayı, benzer konularda çalışan örgütler arasında işbirliğini ve dayanışmayı hedeflemektedir.

Bu yıl sergimiz ve bazı etkinliklerimiz; Devlet Planlama Teşkilatı ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans tarafından sağlanan finansal destek ile derneğimiz 2008 yılı 1 Ocak tarihinden itibaren " Kafkasya'dan Türkiye'ye Kafdağı Efsaneleri" adlı Gençlik proje çalışmasını yürütecektir.

Proje ile ortalama 8500 euroluk destek sağlanmıştır. Sekiz aylık bir çalışma ile Adana ve Kahramanmaraş'ta çeşitli kültürel faaliyetler yürütülecektir. Çalışmalarla ilgili bilgiler www.adanakafkas.com adresinden ayrıntılı bir şekilde izlenebilecektir.

Konu: Kafkasya'dan Türkiye'ye Kafdağı Efsaneleri Katilim Şartları:

Sergi tüm sanatçılara açıktır. Sergiye eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uyan, her türlü tekniği kullanmakta serbesttirler.

Sanatçılar, sergiye en fazla iki eserle katılabilir. Sanatçıların eserlerinden oluşan bir katalog basımı gerçekleştirilecektir.

Eserlerin Teslimi: Eserler sergilemeye hazır olarak teslim edilmelidir. Aşağıdaki bilgiler, sanatçının adının ve soyadının yazılarak, resmin arkasına yapıştırılacak ve toplama merkezine kargo ile ödemeli olarak gönderilecektir.

a. Kısa özgeçmiş

b. Eserin iade adresi, iletişim bilgileri

c. Eserin fiyatı

Eserler, 04 Nisan 2008 tarihine kadar aşağıda belirtilen toplama merkezine kargo veya elden teslim edilmelidir.

Toplama Merkezi Adresi: Ögrt.Gör. Hakan Demir Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Balcali/ Adana

Gsm: 0536 778 32 52, 0322 338 73 69,

e-mail: demirh@cu.edu.tr

Sergi takvimi: Eserlerin son teslim tarih: 04 Nisan 2008

Sergi açılısı: 24 Mayıs 2008 Sergi

Kapanışı: 01 Haziran 2008

Eserlerin İadesi: Sergi bitiminde eserler, sanatçının belirttiği adrese, kargo bedeli derneğimiz tarafından karşılanarak, hazırlanan sergi katalogu ile beraber gönderilecektir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

:) Derneğimiz diye demiyorum, ayrım yok hepsi bizim :) fakat aktivite yönünden hakikaten büyük bi özveriyle çalışan hiç bi karşılık da beklemeden üstelik...bir dolu adige insan tanıyorum...
kendi adıma teşekkür ederim derneğimize yer verdiğiniz için...
(sinanedax) :)

mevudugaga dedi ki...

21 mayıs 1864 ten beri 144 yıl geçti Çekres sürgününü unutmadık unutmayacağız