Bu Blogda Ara

28 Mart 2007 Çarşamba

Kim kimle kaşen olabilir?

Aynı sülaleden olan kişiler kaşen olamazlar. Akrabalık derecesi ne kadar uzak olursa olsun yasaktır. Aynı köyden kişilerin kaşen olmaları hoş karşılanmaz. Bu kural günümüzde biraz yumuşamıştır. Artık aynı sülaleden olmamak kaydıyla kaşenliğe fazla tepki duyulmamaktadır. Muhabbet toplantılarında kızlar ve erkekler karşılıklı otururlar.

7 yorum:

CeRkeS KıZı dedi ki...

haftasonu sınavlarım var..okuyamadım yazdıklarını..sınav bitsin koşa koşa gelecem :)) bu kaşenlik her zaman hoşuma gitmiştir..bizim köyümüzde "aynı köyden kaşen olunmaz" durumu biraz devam ediyormuş..benide küçükken toplantıya götürmüşlerdi gece 3 de uyumuştum :))

Birikinti dedi ki...

:) toplantilar guzeldir gerci ben cok bilmem ama anlatirlar cok keyifli gecermi$

CeRkeS KıZı dedi ki...

yengem hala özler toplantıları..çok anlatır..ben cok küçüktüm ama hatırlıyorum..el yakmaca falan oynamışlardı..sonrada müzik calıp oyun oynadılar..güzeldi gerçekten..

Birikinti dedi ki...

ozluyorurz bir cok $eyimizi okudukca canlaniyor gozumuzde sonra ke$ke diyoruz :((

Adsız dedi ki...

annem ve babamda böyle tanışmış 8 yıl kaşen kalmış ve sonrada eblenmişler şimdi de çok mutlular hep anlatırlar ama yeni gençlik bunları pek sürdüremio istisnalar hariç tabi öyle duygular yaşamayı bnde isterim ama nerdeeee

tıhavşe pışeşe dedi ki...

benimde söylemek istediğim birşey oldu..bende çerkezim ve aynı sülaleden de olsa bir kaşenim var.çok uzaktan akrabayız ama biz bunu bir engel olarak görmüyoruz..bazı adetlerimiz güzel ama bazılarıda aykırı bunda yasak kelimesini de asla kabul etmiyorum..dinimizde yasak olmayan bir şey nasıl olurda yasak denir..

tıhavşe pışeşe dedi ki...

birde aynı köyden nasıl kaşen olunmaz anlayamadım.çerkezler dışarıya kız vermezlerdi eskiden aynı köyden olurdu.çerkez çerkezle kaşenlik yapardı..