Bu Blogda Ara

27 Şubat 2007 Salı

ÇERKES SOYKIRIMININ TANINMASI

Kremlin’in Çerkes soykırımının tanınması talebiyle yapılan başvuruyu bürokratlara havale etmesi bu konudaki kampanyaya yürüten Çerkes Kongresi’nin şaşırttı.

Çalışmaları nedeniyle ölüm tehditleri de alan Çerkes Kongresi Başkanı Murat Berzeg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in meselenin incelenmesi için başvuruyu Güney Federal Bölgesi Temsilciliği’ne göndermesinin şaşkınlık yarattığını söyledi.

Berzeg, Güney Federal Bölgeler Özel Temsilciliği’nin böylesine büyük çaplı bir meseleyi çözme potansiyeline sahip olmadığının altını çizdi. Temsilcilik de Çerkes soykırımı suçlaması konusunda Rusya Bilimler Akademisi’nden görüş istemişti.

Berzeg, ne bürokratlar ne de Rusya Bilimler Akademisi’nin tarihi gerçekler karşısında duramayacaklarını belirterek, “Federal hükümet Çerkes meselesi ile ilgili anlamsız bir yolu seçti. Çerkes soykırımı ile ilgili reddedilemeyecek tarihi gerçekler var ve konu tarihi alanda değil, hukuki alanda görüşülmeli. Bu konu ile uluslararası düzeyde uzmanlar ilgilenmeli" dedi. Çerkes Kongresi, 2005'te soykırımın tanınması başvurusunu yaptığında zaten Rusya Bilimler Akademisi bir rapor hazırlamıştı. Ancak rapor sır gibi saklanıyor.


Öyle vahim ki durumumuz,dünyanın gözü önünde Çerkes Kongresi Başkanı Murat Berzeg Rusya tarafından gönderilen kendilerini Rus vatanseverler olarak tanıtan Rus ajanları tarafından ölüm tehditleri alıyor,ama elimiz kolumuz kıpırdayamıyor.Öyle güçsüzüz ki tüm kuzey kafkasya halkları birbirine muhtaç durumda.çünkü tek bi halk olarak gerçekten de hiçbişeyiz.Bişeyler yapmanın zamanı çoktan geldi de geçiyo aslında,ama bundan sonraki tepkilerimiz bize kardır.Zararın neresinden dönersek kardır.

Hiç yorum yok: