Bu Blogda Ara

11 Ekim 2007 Perşembe

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI GELİYOR,

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sn. Sergey Bagapş ve beraberindeki heyetin ertelenen Türkiye ziyareti 17-24 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Sn. Sergey Bagapş ve beraberindeki heyetin, Türkiye programı 17 Ekim 2007 Çarşamba günü İstanbul Atatürk Havalimanına gelişleri ile başlayacaktır.

Büyük bir çoşku ile karşılanacak olan heyet 17-19 Ekim 2007 tarihleri arasında, Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi ile İstanbul’daki Kafkas Dernek ve vakıfların oluşturduğu Organizasyon Komitesince hazırlanan program çerçevesinde İstanbul’da çeşitli toplantılar ve etkinliklere katılıp 20 Ekim 2007 cumartesi günü Hendek-Uzuncaorman köyünü ziyaret edecekler ve aynı gün Sakarya’da konaklayacaklardır.

Bu konu ile ilgili Hendek-Uzuncaorman köyünde, bölgedeki Kafkas Dernek temsilcileri ve köy temsilcileri ile oluşturulan Organizasyon Komitesi ile müşterek hareket edilecektir.

21 Ekim 2007 Pazar günü Ankara’ya hareket edecek olan heyet, aynı gün ve 22-23 Ekim 2007 tarihlerinde Ankara’daki program çerçevesinde toplantı ve etkinliklere katılınacak ve 24 ekim 2007 çarşamba sabahı Ankara-İstanbul-Abhazya şeklinde dönüşleri sağlanacaktır.

Ankara’da, Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi, Kafkas Dernekleri Federasyonu, Birleşik Kafkas Dernekleri Federasyonu, Ankara Kafkas Derneği ve Ankara Dostluk Kulübü üyelerinden oluşan Organizasyon Komitesince Ankara programı’nın gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Sn. Bagapş ve Heyetin, İstanbul Atatürk Havalimanında karşılanmaları, Hendek-Uzuncaorman köyünde KAFKAS HALKLARI ile BÜYÜK BULUŞMA töreni ve çeşitli etkinlikler ve Ankara’da yapılacak ABHAZYA KONULU PANELE geniş katılımlı olacağı için ayrı bir önem arz etmektedir.

Kardeş Kafkas Halklarını tarihi dayanışması bir kez daha bu beraberlikte görülecektir.


Değerli halkımız ve kuruluşlarımız, İstanbul, Hendek-Uzuncaorman ve Ankara yapılacak karşılama ve ağırlama törenlerine katılmalarını önemle rica ediyor ve saygılar sunarız.

Saygılarımızla

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi

Hiç yorum yok: